Serbian chef – Hrast (N690 jeklo)
Izvirna cena je bila: 255,00€.225,00€Trenutna cena je: 225,00€.-12% POPUST
Predstavljamo vam Ojster kuhinjski nož Serbian chef oblike, ki je v celoti ročno izdelan v Sloveniji in je plod slovenskega znanja kovaštva, ter oblikovanja lesa. Serbian chef nož združuje izjemne lastnosti za izboljšano in učinkovito pripravo hrane.
Na zalogi
Ojster Serbian chef kuhinjski nož se nekoliko razlikuje od drugih univerzalnih kuhinjskih nožev (chef in bunka). Inspiracijo za obliko noža smo črpali srbske kuhinje. Gre za nekoliko bolj robustno obliko nožev, saj je nož večji in težji. Izjemno ostro in vzdržljivo rezilo iz jekla N690 zagotavlja vrhunsko zmogljivost in dolgo življenjsko dobo. To visokokakovostno jeklo ohranja ostrost dalj časa, ter je bolj odporno na rjo in korozijo, kot tradicionalna ogljikova jekla. Trdnost rezila HRC 60 zagotavlja zanesljivo ohranjanje ostrine tudi ob dolgotrajni uporabi v kuhinji.
Jeklo: N690
- Visoko kakovostno jeklo z izjemno ostrino in vzdržljivostjo.
- Trdnost HRC 60 omogoča dolgo ohranjanje ostrine in odpornost na poškodbe.
- 17,3% delež kroma skrbi za odpornost na korozijo.
- 1,08% ogljika pa omogoča trdoto, žilavost in dobro ohranjanje ostrine.
- Dolžina rezila: 16,5cm
- Višina rezila: 8cm
- Debelina rezila: cca 3mm
- Ročaj krasi spoliran kravji rog in les hrasta.
- Ergonomska evropska oblika ročaja za udobno in natančno uporabo
Serbian chef nož sodi med kuhinjske nože, ki vam bodo v veliko pomoč pri različnih kuharskih opravilih. Debelina rezila je nekoliko večja kot pri ostalih kuhinjskih nožih, kar nožu zagotavlja dodatno robustnost. Nož je tradicionalno zasnovan za rezanje, sekljanje in drobljenje trdih živil, kot so meso s kostmi, trša zelenjava, zelišča, oreščki in podobno. Pravokotna oblika mu omogoča enostavno sekljanje in drobljenje sestavin na deski za rezanje. Zaradi svoje velikosti in robustne zasnove je nož nekoliko manj primeren za natančno in prefinjeno rezanje.
Ergonomski evropski ročaj iz lesa stabilizirane pirove jablane zagotavlja izjemno udobje in nadzor med rezanjem. Zaradi narave rezila je ročaj nekoliko večji in debelejši, kot pri ostalih univerzalnih kuhinjskih nožih. Les jablane je znan po svoji naravni lepoti. Zaradi mehkobe pirovega lesa smo kos pred uporabo še dodatno stabilizirali. Ročaj je zaščiten z impregnacijskim tungovim oljem, ki še dodatno poudari njegovo naravno lepoto.