BREZPLAČNA POŠTNINA ZA NAKUPE NAD 150€

Moja zgodba

Zgodba, ki jo pišem z vsakim izdelanim nožem je oživela iz moje skrite želje – izdelati nož, ki nosi dušo in strast.

SLOVENSKI ROČNO KOVANI NOŽI OJSTER. SLOVENSKI ROČNO KOVANI NOŽI OJSTER.

Vse od leta 2017

500+ Skovanih Nožev

5 Prodajnih Mest

Garantirano Zadovoljstvo

Moji začetki ...
KAKO SE JE VSE ZAČELO?

Ojster zgodba se je pričela pisati že pred mnogimi leti, obliko in podobo pa je dobila leta 2021, ko sem Ojster znamko tudi umestil na tržišče. Začelo se je z ljubeznijo do kuhanja in pa kvalitetnih rezil. V meni se je porodila zamisel, da bi izdelal svoj nož. Vzel sem dedkovo staro, zarjavelo pilo in iz nje ustvaril čisto spodoben rezalni pripomoček. Izdelava je trajala kar nekaj tednov, terjala veliko živcev in učenja iz napak, vendar obenem prinesla ogromno zadovoljstva, saj sem ustvaril svoje unikatno rezilno sredstvo! Takrat sem začutil, da ta nož ni bil zadnji.

Sledilo je dolgo obdobje pridobivanja znanja iz izdelave, materialov, opreme in ostalih zadev, ki pritičejo izdelovanju nožev. V tem času sem izdelal ogromno število nožev in se pri vsakem sem se naučil kaj novega. Vedno sem stremel k popolnosti in le redko sem bil s končnim izdelkom v celoti zadovoljen.

Ko sem leta 2021 začutil, da lahko stojim za svojimi izdelki, da so izbrani materiali vrhunske kvalitete, da je postopek izdelave ustrezen in da se noži obnesejo pri svojem namenu, sem na trg postavil znamko nožev Ojster. Zakaj ime Ojster? Prva asociacija na nože je seveda beseda oster. Dodal sem še črko J. Beseda Ojster tako vključuje moje inicialke J.S., s čimer sem znamki dodal še nekoliko bolj osebno noto.

V svojem delovanju se nisem izoliral, ampak sem zagovornik reka: “Več glav več ve”.

Tako so se mi v letih delovanja pridružili mnogi partnerji, ki so ustvarjajo blagovno znamko Ojster. Na področju kovaštva zelo dobro sodelujem z Matijo Benedičičem in pa Timotejem iz Kruška forge. Omeniti velja tudi ostale lokalne partnerje, ki skrbijo, da ima Ojster pestro ponudbo kvalitetnih in ročno izdelanih dodatkov. Ojster znamka stremi k lokalni slovenski izdelavi in uporabi slovenskih materialov.