BREZPLAČNA POŠTNINA ZA NAKUPE NAD 150€

O sabljah za odpiranje penine

Ste že kdaj sanjarili o nepozabnem in spektakularnem načinu odpiranja šampanjca ob posebnih priložnostih? Ročno kovana sablja za odpiranje šampanjca je zagotovo eno izmed najbolj elegantnih in prestižnih orodij, ki lahko to vizijo uresničijo. Pri Ojster smo ustvarili vrhunsko linijo sabelj za odpiranje šampanjca, izdelanih v Sloveniji, po starem kovaškem postopku in z neizmerno pozornostjo do detajlov, ki bo pritegnila pozornost vsakega ljubitelja unikatnosti.

Kakovost in Eleganca.

Naša filozofija izdelovanja ročno kovanih sabelj za odpiranje šampanjca temelji na povezovanju kvalitetnih materialov in kovaštva s prefinjeno eleganco. Sablje so izdelane iz vrhunskega jekla N690, ki slovi po svoji nerjaveči naravi, trdoti, vzdržljivosti, ter odpornosti na korozijo. To zagotavlja, da bo vaša sablja ohranila svoj izgled tudi na dolgi rok.

Poleg kvalitetnega jekla je vsaka sablja opremljena z unikatnim in prefinjenim ročajem. Uporabljamo različne vrste naravnih slovenskih lesnih materialov. Z dodatkom kravjega roga in drugih materialov,  dopolnjujemo estetiko sablje. Stremimo k trpežnosti in udobnem oprijemu med uporabo. Ročaji so skrbno oblikovani in ročno obdelani, kar poudarja unikatnost vsakega izdelka.

Zgodovina Sabelj za odpiranje šampanjca:

Sablja za odpiranje šampanjca ima bogato in zanimivo zgodovino, ki sega v čas Napoleonovega vladanja v Franciji. Znano je, da so Napoleonovi vojaki po osvojenih bitkah pogosto odpirali šampanjce s sabljami, ki so jih imeli pri roki. Ta spektakularen način odpiranja je postal priljubljen na družabnih dogodkih, kjer so vitezi in plemiči predstavljali svojo spretnost in moč.

Dandanes je tradicija odpiranja šampanjca s sabljo ohranjena v mnogih kulturah in je postala simbol praznovanja in veselja. Naša ročno kovana sablja za odpiranje šampanjca spoštuje to starodavno tradicijo in ponuja edinstveno izkušnjo odpiranja, ki bo vašim praznovanjem dodala plemenito noto. 

Navodila za uporabo sablje:

Pred odpiranjem je pomembno, da ohladite steklenico. Nato odstranite ovitek, ki pokriva kovinsko kletko okoli steklenice, in ga odstranite. Sabljo držite v eni roki, s palcem druge roke pa držite dno steklenice. Sabljo postavite na vrat steklenice, tik pod zaobljenim steklenim delom na vrhu. Nato z enakomernim in močnim udarcem, kjer sabljo vodite po “šivu” steklenice, odbijete vrh steklenice. Če ste vse naredili pravilno, bi moral pokrov odleteti, ostane pa vam čisti rez in odprta steklenica, s katere lahko začnete polniti kozarce.

Popestrite si praznovanje ali druge posebne dogodke z unikatno Ojster sabljo za odpiranje šampanjca. Poskrbite za prestiž, eleganco in nepozabno doživetje.

Preglej ponudbo.