Cleaver – Parjena akacija
Izvirna cena je bila: 282,00€.267,90€Trenutna cena je: 267,90€.-5% POPUST
Novo inox jeklo in dodelan postopek izdelave rezila so privedli do nove linije nožev Ojster, ki ponujajo še višjo kvaliteto in boljši “edge retention”. Predstavljamo vam Ojster kuhinjski nož cleaver oblike, ki je v celoti ročno izdelan v Sloveniji in je plod slovenskega znanja kovaštva, ter oblikovanja lesa. Cleaver nož združuje izjemne lastnosti za izboljšano in učinkovito pripravo hrane.
Na zalogi
Ojster Cleaver kuhinjski nož se nekoliko razlikuje od drugih univerzalnih kuhinjskih nožev (chef in bunka). Inspiracijo za obliko noža smo črpali iz japonske kulture nožarstva. Gre za nekoliko bolj robustno obliko japonskih nožev, saj je nož večji in težji. Izjemno ostro in vzdržljivo rezilo iz jekla Sandvik 14C28N, zagotavlja vrhunsko zmogljivost in dolgo življenjsko dobo. To visokokakovostno jeklo ohranja ostrost dalj časa, ter je bolj odporno na rjo in korozijo, kot tradicionalna ogljikova jekla. Rezilo je bilo izdelano v sodelovanju s Kruška forge iz Knežaka. Trdnost rezila HRC 60 zagotavlja zanesljivo ohranjanje ostrine tudi ob dolgotrajni uporabi v kuhinji.
Jeklo: Sandvik 14C28N
- Visoko kakovostno jeklo z izjemno ostrino in vzdržljivostjo.
- Trdnost HRC 60 omogoča dolgo ohranjanje ostrine in odpornost na poškodbe.
- 14% delež kroma skrbi za odpornost na korozijo.
- 0,62% ogljika pa omogoča trdoto, žilavost in dobro ohranjanje ostrine.
- Dolžina rezila: 18cm
- Višina rezila: 9cm
- Debelina rezila: cca 3mm
- Ročaj krasi spoliran jelenov rog in les parjene akacije.
- Ergonomska evropska oblika ročaja za udobno in natančno uporabo
Cleaver nož sodi med kuhinjske nože, ki vam bodo v veliko pomoč pri različnih kuharskih opravilih. Debelina rezila je nekoliko večja kot pri ostalih kuhinjskih nožih, kar nožu zagotavlja dodatno robustnost. Cleaver nož je tradicionalno zasnovan za rezanje, sekljanje in drobljenje trdih živil, kot so meso s kostmi, trša zelenjava, zelišča, oreščki in podobno. Pravokotna oblika mu omogoča enostavno sekljanje in drobljenje sestavin na deski za rezanje. Rezilo je bolj ravno in manj zaobljeno, kot pri bunki in chefu. Zaradi svoje velikosti in robustne zasnove je nož nekoliko manj primeren za natančno in prefinjeno rezanje.
Ergonomski evropski ročaj iz lesa zagotavlja izjemno udobje in nadzor med rezanjem. Zaradi narave rezila je ročaj nekoliko večji in debelejši, kot pri ostalih univerzalnih kuhinjskih nožih. Ročaj je zaščiten z impregnacijskim tungovim oljem, ki še dodatno poudari njegovo naravno lepoto.