Cleaver – Ročaj stabilizirani kodrasti topol
320,00€
Predstavljamo vam Ojster kuhinjski nož cleaver oblike, ki je v celoti ročno izdelan v Sloveniji in je plod slovenskega znanja kovaštva, ter oblikovanja lesa. Cleaver nož združuje izjemne lastnosti za izboljšano in učinkovito pripravo hrane. Izberite Ojster Cleaver nož za vaše kulinarične podvige v kuhinji – univerzalni nož, ki bo navdušil z izjemno ostrino, vzdržljivostjo in robustnostjo. Primeren tudi za darilo!
Ni na zalogi
Ojster Cleaver kuhinjski nož se nekoliko razlikuje od drugih univerzalnih kuhinjskih nožev (chef in bunka). Inspiracijo za obliko noža smo črpali iz japonske kulture nožarstva. Gre za nekoliko bolj robustno obliko japonskih nožev, saj je nož nekoliko večji in težji.Izjemno ostro in vzdržljivo rezilo iz jekla Sandvik 14C28N, zagotavlja vrhunsko zmogljivost in dolgo življenjsko dobo. To visokokakovostno jeklo ohranja ostrost dalj časa ter je bolj odporno na rjo in korozijo kot tradicionalna ogljikova jekla. Trdnost rezila HRC 60 zagotavlja zanesljivo ohranjanje ostrine tudi ob dolgotrajni uporabi v kuhinji.
Jeklo: Sandvik 14C28N
- Visoko kakovostno jeklo z izjemno ostrino in vzdržljivostjo.
- Trdnost HRC 60 omogoča dolgo ohranjanje ostrine in odpornost na poškodbe.
- 14% delež kroma skrbi za odpornost na korozijo.
- 0,62% ogljika pa omogoča trdoto, žilavost in dobro ohranjanje ostrine.
- Ročaj krasi spoliran kravji rog in les stabiliziranega kodrastega topola
- Ergonomska evropska oblika ročaja za udobno in natančno uporabo
Cleaver nož sodi med kuhinjske nože, ki vam bodo v veliko pomoč pri različnih kuharskih opravilih. Debelina rezila je nekoliko večja, kot pri ostalih kuhinjskih nožih, kar nožu zagotavlja dodatno robustnost. Cleaver nož je tradicionalno zasnovan za rezanje, sekljanje in drobljenje trdih sestavin, kot so meso s kostmi, trdi korenčki, zelišča, oreščki in podobno. Pravokotna oblika mu omogoča enostavno sekljanje in drobljenje sestavin na deski za rezanje. Rezilo je bolj ravno in manj zaobljeno, kot pri bunki in chefu. Zaradi svoje robustne zasnove je nož nekoliko manj primeren za natančno in prefinjeno rezanje.
Ergonomski evropski ročaj iz lesa kodrastega topola zagotavlja izjemno udobje in nadzor med rezanjem. Zaradi narave rezila je ročaj nekoliko večji in debelejši, kot pri ostalih univerzalnih kuhinjskih nožih. Les kodrastega topola je znan po svoji naravni lepoti. Zaradi svoje mehkobe smo les pred uporabo še dodatno stabilizirali. Ročaj je zaščiten z impregnacijskim tungovim oljem, ki še dodatno poudari njegovo naravno lepoto.