Mesarski nož – oreh
Izvirna cena je bila: 285,00€.228,00€Trenutna cena je: 228,00€.-20% POPUST
Predstavljamo vam Ojster kuhinjski mesarski nož, ki je v celoti ročno izdelan v Sloveniji in je plod slovenskega znanja kovaštva, ter oblikovanja lesa. Mesarski nož združuje izjemne lastnosti za izboljšano in učinkovito pripravo hrane.
Ni na zalogi
Ojster mesarski nož je izdelan po navdihu japonskih butcher (mesarskih) nožev. Oblika je unikatna, sam nož pa je nekoliko bolj robusten od ostalih. Daljši, debelejši in bolj odporen na različne sile. Primeren je za večje kose mesa, dobro pa se obnese tudi pri ostalih opravilih v kuhinji.
Izjemno ostro in vzdržljivo rezilo iz jekla N690, zagotavlja vrhunsko zmogljivost in dolgo življenjsko dobo. To visokokakovostno jeklo ohranja ostrost dalj časa, ter je bolj odporno na rjo in korozijo kot tradicionalna ogljikova jekla. Rezilo je bilo izdelano v sodelovanju s Kruška forge iz Knežaka. Trdnost rezila HRC 60 zagotavlja zanesljivo ohranjanje ostrine tudi ob dolgotrajni uporabi v kuhinji.
Jeklo: N690
- Visoko kakovostno jeklo z izjemno ostrino in vzdržljivostjo.
- Trdnost HRC 60 omogoča dolgo ohranjanje ostrine in odpornost na poškodbe.
- 17,3% delež kroma skrbi za odpornost na korozijo.
- 1,08% ogljika pa omogoča trdoto, žilavost in dobro ohranjanje ostrine.
- Dolžina rezila: 24,5cm
- Višina rezila: 4,5cm
- Debelina rezila: cca 3mm
- Ročaj krasi spoliran kravji rog in les oreha.
- Ergonomska evropska oblika ročaja za udobno in natančno uporabo
Mesarski nož je izdelan po navdihu bucher noža. Nekoliko smo spremenili samo obliko, tako da je nož primeren za večino opravil v kuhinji. Najbolje se obnese pri mesu, izredno zanesljiv pa je tudi pri večjih in nekoliko bolj žilavih kosih. Idealen je za ljubiteljem mesa in žara.
Ergonomski evropski ročaj iz lesa oreha zagotavlja izjemno udobje in nadzor med rezanjem. Ročaj je zaščiten z impregnacijskim tungovim oljem, ki še dodatno poudari njegovo naravno lepoto.